De ældste boomeranger, der er fundet, er over 20.000 år gamle jagt- og krigs- boomeranger, der ikke vender tilbage. De er tunge, ofte mellem ½ og 1 kg,  og har en meget åben vinkel mellem vingerne.

De returnerende boomeranger, der kendes fra historisk tid, blev brugt som skræmmevåben for at jage dyr og fugle hen, hvor de kunne fanges, ofte i net  eller lignende. De er ikke så store/tunge, mellem 100 og 300 gram.

Boomeranger er fundet over hele verden, både i Ægypten, Norden, USA, Asien og selvfølgelig Australien, hvor den mest er kendt, da det er her den sidst er blevet brugt som våben.

 

I vore dage bruges boomerangen ikke mere til jagt. Ligesom flitsbuen bruges den stort set kun til sport.

Boomerangen har de sidste 50 år gennemgået en udvikling, der har gjort den til et sjovt konkurranceredskab, hvor dens returnerende egenskaber er sat i højsædet.

Den moderne sportsboomerang er lille, ofte mellem 20 og 100 gram, og har en rækkevidde på 20 til 50 meter, afhængig af, hvad den skal bruges til.

Man konkurrerer i dag i præcision, hurtighed, distancekast, længst tid i luften og forskellige kunstfærdige måder at gribe boomerangen på. I den sidste disciplin kaster man f.eks.også to boomeranger samtidig.

Der findes foreninger over det meste af verden - USA, Tyskland, Frankrig, Japan, Schweitz og naturligvis Australien er nok de mest aktive. I Tyskland er  der ca 400 aktive, og på verdensplan findes vel omkring 2000, der er bidt af sporten. Der holdes VM hvert andet år i lige år. Se links

ForsideHvor kommer boomerangen fraVil du vide mere...Første gang du skal kaste en boomerangHvorfor vender en boomerang tilbage Matematisk simulering af boomerangkast